Taaltrip

Als je dit leest hebben we al een paar Taaltrips achter de rug om het zo maar even te zeggen. Een Taaltrip is een wandeling door het Bultpark waarbij kinderen een aantal woorden, die ze op school in theorie geleerd hebben, nu in het echt zien. Het enthousiasme bij de kinderen is groot en daar is het ons om te doen. Naast de wandeling bakken ze een pannenkoekje (onder bezielende leiding van de top bakkers Olga Slettenhaar en Marianne Kempen) met iets dat ze in de natuur gevonden hebben en ze maken pesto (wie kan dat beter dan Lenie de Wilde?), ook van wilde planten. Moet je ze zien lopen met hun potje zelf gemaakte pesto!
Al met al zijn ze zo een (dikke) twee uur onder de pannen en wij, als begeleiders natuurlijk ook. Eerlijk is eerlijk: het is heel intensief en na afloop zijn er heel wat begeleiders bekaf. Op 21 juni ontving wethouder Sjaak Kruis de eerste Taaltrip uit handen van Yasmien  Nasser van Jinc. De Taaltrip voor het Bultpark is in overleg met Jinc gemaakt. Jinc, o.a gevestigd in Almere, zet zich onder meer in voor kinderen met een taalachterstand. Jaap Knip deed de layout en onze Bultparkhoffotograaf Tom Wanner verzorgde de foto’s voor de  Taaltrip.

Vrijwilligers
De Taaltrip draait helemaal op vrijwilligers. Dat hadden we niet zo begrepen, maar goed. We zijn dus gaan ‘werven’ (klinkt niet zo aardig maar is wél aardig bedoeld). O wonder: niet minder dan 20 vrijwilligers hebben zich gemeld. Niet te geloven. Wat zijn we gelukkig met ze (en zij hopelijk ook met ons!). Het laat (naar mijn mening maar wie ben ik) ook zien dat, als er een concreet en aardig plan is, de mensen ook wel willen komen helpen.