Stichting Bultparkcomité

Het Bultpark is een geliefd en belangrijk openbaar park in het hart van Lelystad met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Een plek om te spelen, sporten en ontspannen. Hoewel de gemeente het basisonderhoud uitvoert, zorgen Stichting Bultparkcomité en de vele vrijwilligers voor een extra mooi, schoon, toegankelijk en bijzonder park.

Organisatie

De vrijwilligers en het bestuur van Stichting Bultparkcomité werken het gehele jaar aan het gezamenlijk doel om het Bultpark te onderhouden en verbeteren. Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende personen:

Peter Kouwenhoven – Voorzitter
Caro Snijders – Secretaris
Masja Schuurman  Penningmeester
Dennis Reijnders Communicatie & Acquisitie
Jaap Knip – Activiteiten
Migchiel van Diggelen – Algemeen bestuurslid
Tom Wanner  Fotografie

Historie van het Bultpark

Op luchtfoto’s uit 1974 is een opgespoten zandvlakte te zien voor de geplande bebouwing van de Kempenaar en de Schouw. Aan de zuidrand van de Kempenaar was een brede, donkere strook te zien waar een park was bedacht. Als werknaam voor het huidige Bultpark was binnen de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders, destijds verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Lelystad, de naam Westerterpen in gebruik, genoemd naar de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat Tjerk Westerterp. Bouwbedrijf Moes, heeft een groenproject in het Bultpark gefinancierd, het zogenaamde Moesbos, qua opzet een soort belevenissenbos. Toen heel bijzonder.

Sleutelpartners

Stichting Bultparkcomité werkt samen met verschillende andere non profit organisaties om het park te onderhouden en verbeteren. Tot deze organisaties behoren onder andere:

> Gemeente Lelystad 
> IVN Lelystad

> Wijkraad De Bolder
> Ruiltuin Lelystad
> Dierenweide “De Knotwilg”
> KBS De Kring
> OBS De Lepelaar

Sponsering & Samenwerking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut laoreet augue sit amet sagittis maximus. Aenean dignissim neque diam, et vestibulum libero consectetur eu. Curabitur luctus ac mauris vel molestie. Sed pulvinar mauris sit amet purus mattis, non laoreet ligula tincidunt. Vestibulum mattis nibh ante, quis egestas elit ultrices id. Fusce sit amet massa leo. Maecenas sagittis malesuada lacus accumsan rutrum. Nam vulputate quam diam, sit amet iaculis felis pulvinar euismod. Phasellus tincidunt sagittis leo quis venenatis. Nunc at mollis eros. Maecenas vel mattis lacus, sed blandit sem. Ut vehicula ut odio a imperdiet.

Contact

Heb je vragen, suggesties of wil je misschien meer informatie over activiteiten of het zijn van vrijwilliger? Neem gerust contact met ons op !