Thema – Ommetje om

 

Eerst een woord vooraf

Dankzij dit Ommetje om (ongeveer een uur tot vijf kwartier) maakt u kennis met het mooiste park van Lelystad. Het park dankt zijn naam aan de hoogteverschillen, de bulten. In het park liggen grote waterpartijen. Niet alleen aantrekkelijk om te zien maar ook de moeite waard voor watervogels, vissen (en dus ook vissers!), kanoliefhebbers en, je weet maar nooit, schaatsers.

Scootmobiel

De route is, soms is enig doorzettingsvermogen onmisbaar, geschikt voor rolstoelers en scootmobiels.
Behalve de alternatieve route.

Avonturiers

Voor de echte struiners is er een stukje alternatieve route die midden door echte Bultpark rimboe loopt.
U komt het alternatief van zelf tegen in de routebeschrijving (punt 6 & 10).

Bordje start

Op 31 oktober 2015 is door Gerard van Ommen, bekend van Omroep Flevoland waar hij programma’s presenteert als “Natuurlijk Flevoland”, het Bultpark Ommetje officieel geopend door een bordje te plaatsen op het startpunt (3 op kaart) van het ommetje nadat je van de parkeerplaats voor de school De Kring gekomen bent. Het bordje staat langs het fietspad dat achter de Ruiltuin en de Dierenweide loopt op het punt waar men linksaf slaat het tegelpad op tussen de Ruiltuin en de Dierenweide. Het bordje is gerealiseerd door het Bultparkcomité en het IVN afdeling Lelystad. Het IVN heeft vijf ommetjes in Lelystad uitgezet. Het Bultpark Ommetje is  één van de vijf ommetjes die op dit moment klaar zijn om te lopen. De andere vier ommetjes zijn ontwikkeld door enthousiaste vrijwilligers van de IVN werkgroep Natuurpaden en het Bultpark Ommetje is daar in opgenomen.

Op het bordje staan twee QR codes, die met je smartphone of tablet kunt scannen om meer informatie over de ommetjes te verkrijgen.

Achter de QR  code van Bultpark  kan men de route beschrijving en plattegrond van het Bultparkommetje downloaden (zie hier onder).

Achter de QR code van het IVN bevindt zich informatie over alle vijf ommetjes zoals Jagersbos, Beverroute, Knarbos etc,  en men kan hun plattegronden en route beschrijvingen downloaden .

de buttons

Men kan de beschrijving van de complete route ophalen of te wel downloaden op uw pc, tablet of smartphone. De rijk geïllustreerde beschrijving (7,24 mb) is voorzien van enkele oriënterende foto miniaturen en kost meer tijd om op te halen afhankelijk van de verbinding en/of smartphone, maar dan heeft men ook iets moois.
De versie excl. foto’s (311 kb) dient men te gebruiken indien men bij het laden of openen van de versie incl. foto’s problemen geeft tevens is deze door de geringe grootte sneller geladen. Voor een goede upload is het wel noodzakelijk Adobe Reader (gratis) op je pc, smartphone of tablet te hebben geïnstalleerd.

Onder de IVN ommetjes button bevinden zich de route, kaart en beschrijving van alle door het IVN uitgezette ommetjes in Lelystad. Dus als men er niet genoeg van krijgt dan kan men hier terecht.

Alle versies van de route beschrijving kan men ook aan het papier toe vertrouwen.

Wil men kennis maken met de geschiedenis en het ontstaan van het park of het stukje lezen over het Ommetje met de wethouder, klik dan op onderstaande overéénkomstige buttons.
Ook is er een route langs de diverse soorten nestkasten, zoals de door kinderen zelf getimmerde mezenkasten. Maar ook spechtkasten, mussenflats en roodborst/winterkoning kasten.

Routebeschrijving (incl. foto’s) 7,24 MB

Routebeschrijving (excl. foto’s) 311 KB

IVN ommetjes Lelystad