Kabouterpad Bultpark wint trofee

In het bijzijn van de pers is op zaterdag 23 januari jl. in klein comité de KNHM Foundation Kern met Pit trofee voor het beste project in Flevoland aan Stichting Bultparkcomité uitgereikt. Daarmee worden het Bultpark en haar vrijwilligers niet alleen in het zonnetje gezet, maar wint de stichting ook een geldprijs van € 1.500,- voor een nieuw te realiseren project.

In 2020 zijn in Flevoland zes Kern met Pit projecten afgerond en de jury beoordeelde alle projecten op de mate van verbetering van de directe leefomgeving, zelfwerkzaamheid, duurzaamheid, draagvlak, continuïteit, originaliteit, innovatie, moeilijkheidsgraad en voorbeeldfunctie. Het kabouterpad van Stichting Bultparkcomité bleek volgens de jury op de meeste aspecten het hoogste te scoren.

Het bestuur van Stichting Bultparkcomité laat weten enorm trots te zijn op de gewonnen trofee: ‘Het is een heel mooi compliment voor alle vrijwilligers die aan het kabouterpad hebben gewerkt‘, aldus Peter Kouwenhoven. Ook laat het bestuur weten blij te zijn met de positieve aandacht die onder andere door Omroep Flevoland en de Flevopost aan het prachtige park geven.

Het kabouterpad is een wandelroute voor kinderen door het Bultpark van 1,5 km lang. Op de muts van iedere kabouter zit een QR code. Na het scannen van de code hoor en lees je een kabouterverhaaltje. Sinds de opening van het pad is al meer dan 9.500 een kabouter ‘gescand’.

De KNHM foundation daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken. Daarmee streeft KNHM na mensen en hun omgeving te inspireren, adviseren en verbinden maatschappelijke initiatieven waardoor zij sneller groeien.