Bosclematis

Ooit werd de bosrank of bosclematis (Clematis vitalba) geïntroduceerd als geschikte bodembedekker. We gebruikten destijds in het groen geen gif tegen onkruid en dus moest er wat anders bedacht worden. De aanplant van deze Clematis was er één van. Door over de bodem te groeien kregen zaden van onkruiden geen licht en konden dus niet kiemen.

Door gebrek aan onderhoud heeft de plant zich enorm uit kunnen breiden. Op veel plekken in de stad, zoals ook in het Bultpark, ligt de plant als een deken over bomen en struiken heen. Ons groene bestuurslid Jan van Tjonger heeft de bosclematis in het Bultpark hier en daar verwijderd. Een beestenklus. Onder de clematis is de beplanting in slechte staat of dood. Nou zitten er waarschijnlijk voldoende plantenzaden in de grond die nu, dankzij de verdwenen lichtconcurrentie, een kans krijgen, maar jammer is het wel.
We gaan, samen met de gemeente, kijken of, en zo ja wat we er aan kunnen doen. Een bosclematisbrigade met spierballen en knoestige, eeltige handen of iets dergelijks?