Park info

Thema’s 

Bomenroute's

Lelystad is niet oud, de eerste bewoners vestigden zich in 1967. Ook eeuwenoude bomen komen in Lelystad niet voor.

 

Bultpark-Plukpark

Een ieder weet dat er veel fruitbomen en – struiken in het Bultpark staan. Ze dragen nog nauwelijks maar dat is een kwestie van tijd. 

Ommetje om

Dankzij dit Ommetje om (ongeveer een uur tot vijf kwartier) maakt u kennis met het mooiste park van Lelystad. Het park dankt zijn naam aan de hoogteverschillen, de bulten. In het park liggen grote waterpartijen. Niet alleen aantrekkelijk om te zien maar ook de moeite waard voor watervogels, vissen (en dus ook vissers!), kanoliefhebbers en, je weet maar nooit, schaatsers.

 

Vogels in het park

Altijd interessant zo’n vogelkennismakingsavond. Frans van der Stoep, een vogelkenner en Bultparkrandbewoner inventariseerde de vogelsoorten (50) in het park, dit alles verwerkt in een statistiek op chronische volgorde.
Boeiend wist hij te vertellen welke vogels hier broeden (30) en de rest (20) op doortrek of éénmalig zijn. En dat allemaal in je achtertuin, het Bultpark.

Nestkastenroute

Op het nestkast timmeren festijn mochten de kinderen twee mezen nestkastjes maken. Eén kast om mee naar huis te nemen en één kreeg een nummer en je naam, die kasten werden door het comité opgehangen in het Bultpark. Er is een lijst gemaakt waarop het nummer en de naam van de timmer(vrouw)man vermeld staan.