Schoonmaakactie 2014

Najaarsschoonmaakactie

Op een mooie herfstdag op woensdag 8 oktober 2014 arriveerde de klas van juf Ruth van de school de ‘Lepelaar’ op de Ruiltuin om een helpende hand te bieden bij het opruimen van het zwerfvuil in het Bultpark.

Want het Bultpark wordt druk gebruikt. De één maakt een rondje met zijn of haar hond door het park, de ander zit te vissen of oogst eetbare vruchten. Lekker kletsen op één van de bankjes of picknicksets, een ommetje maken, gewone en bijzondere bomen bekijken (een routebeschrijving van de bomenroute kun je tijdens openingsuren afhalen in de Ruiltuin). Het Bultpark heeft ontzettend veel mogelijkheden tot, om het maar even officieel te zeggen: recreatie, vertier en ontspanning!

Lees meer...

Schoon blijft langer schoon ?

Omdat het in een schoon park veel lekkerder is om je te ontspannen dan tussen de lege bier- en frisdrankblikken, hamburger verpakkingen en milkshakebekers organiseert het Bultparkcomité ieder seizoen een schoonmaakactie met een klas kinderen van een school die grenst aan het Bultpark. Dit keer was het dus groep zes met juf Ruth Beemer van de school de “Lepelaar” die de handen uit de mouwen stak.

P1180857 (800x600) P1180859 (800x600) P1180870 (2) (800x600)

Voor een fotoreportage van enkele andere activiteiten in 2014, klik op de button Activiteiten-2014 (Klik op de foto’s om de diashow te starten)

En het resultaat: een kleine vijftien volle en wat minder volle zakken met afval! Kinderen enthousiast (misschien ook omdat ze paar uur extra buiten konden zijn of wie weet, door de jus ‘d orange met lekkere koek die ze na afloop kregen!), Bultparkcomité enthousiast en uiteraard zijn de gebruikers van het weer schone park ook blij dat het park weer opgeruimd is.

Toch jammer

Natuurlijk erger je je een beetje als je de volgende dag ziet dat er weer wat troep neergegooid is maar ach, dat schijnt erbij te horen.

Wat opvalt is dat de hoeveelheid opgeruimd afval steeds een beetje kleiner wordt: dankzij de schoonmaakactie wordt het park iedere keer tóch een beetje schoner!

En daar doen we het voor!


Zomerschoonmaakactie

Woensdag 18 juni 2014, werd door het Bultparkcomité samen met juffen en kinderen van groep 6 van school de ‘Albatros’ weer een schoonmaakactie in het Bultpark georganiseerd. Iedereen had zin in deze zomer-schoonmaakactie (er komen ook nog een herfst- en winteractie).

Lees meer...


Het viel op dat er veel minder troep in het park lag dan bij de lenteactie.

Natuurlijk helpt opruimen en schoonmaken: als er veel troep ligt gooien mensen er gemakkelijker hun eigen rommel bij.

Na een dik uur en 15 zakjes met afval was het tijd voor de limonade en de koek van de wijkraad, persoonlijk uitgezocht en aangekocht door Jan Broekhuis.
De zakjes werden, net als vorige keer, weer opgehaald door mensen van de gemeente Lelystad.

Fijn dat we weer te gast mochten zijn in de Ruiltuin !

Voor een fotoreportage van enkele andere activiteiten in 2014, klik op de button Activiteiten-2014 (Klik op de foto’s om de diashow te starten)


Voorjaarsschoonmaakactie

Toen we ‘s-morgens, woensdag 26 maart 2014, wakker werden kletterde de regen tegen de ramen. Dat wordt laarzen aan met regenjacks. Ach, van voorjaarsregen word je groot. Maar zoals we in Nederland gewend zijn, na regen komt zonneschijn. Dus werd het toch een mooie dag mede dankzij de klas van juffrouw Stella en Mirjam van de school de ‘Albatros.
Lees meer...

Welkom

De voorzitter van het Bultparkcomité, Peter Kouwenhoven, de inspirator van bloemetjes en plantjes, heette ons welkom op de Ruiltuin, ons vertrekpunt en hield een informatieve toespraak. Verder vertelde hij dat iedereen na afloop buiten enkele versnaperingen, ook een zakje zonnebloemenzaad kreeg waaraan een wedstrijd is verbonden.

De wethouder, Wout Jansen, wilde namens de gemeente Lelystad ook deze actie toelichten. Hij vertelde hoe belangrijk het is om de natuur en
milieu netjes te houden.

Na de aftrap door symbolisch hele grote proppen papier op te ruimen werden drie schoonmaakploegen samengesteld. De groepen bestonden uit 8 – 10 kinderen met volwassenen. We kregen allemaal een papiergrijper en een vuilniszak die ter beschikking gesteld waren door de wijkraad De Bolder vertegenwoordigd door voorzitter Jan Broekhuis.

Schoonmaakactie 003 (jp) Schoonmaakactie 012 (jp) Schoonmaakactie 015 (jp)

Voor een fotoreportage van enkele andere activiteiten in 2014, klik op de button Activiteiten-2014 (Klik op de foto’s om de diashow te starten)

Op weg

We gingen op pad, het duurde even voor we de eerste rommel zagen, maar toen was het “feest”. Hoe verder je de bosschage in ging hoe meer rommel we tegen kwamen. Al gauw werden de vuilniszakken gevuld met allerlei zaken die niet in het park thuis horen. Zoals snoeppapier, allerlei plastic, lege soms volle pakjes limonade maar vooral heel veel blikjes. We kunnen het park in plaats van het “Bultpark” ook wel “Blikjespark” noemen, werd er geopperd. Door de kinderen werd er met verbijstering opgemerkt dat er zoveel lag, er staan toch vuilnisbakken. Kijk, die klas is goed op weg, ze hebben het begrepen.

Helemaal te gek, toen er een fiets gevonden werd, zomaar in de struiken, niet te zien vanaf het fietspad. Helaas geen voorwiel maar hij stond wel op slot. Even een foto maken met de aanwinst.

Later besloten we om de zakken, die zo vol waren dat ze lastig te dragen waren, langs de kant van de weg te zetten om ze later op te halen. Er was natuurlijk ook tijd voor ontspanning, trouwens we waren al ruim een uur bezig.

Afloop

Na afloop de hele klas van de juffen Stella en Mirjam, die allemaal zo goed hun best gedaan hebben, op de foto op het boomstronk voor een treurwilg in haar voorjaarskleed.

Voor ons, het Bultparkcomité, valt er helemaal niets te treuren, we zijn blij met zo’n fantastisch initatief van de klas van de Albatros.

Na afloop in de Ruiltuin in het Schouw de beloofde traktatie van koek en Flevosap, wel verdiend.

Aangeboden door de wijkraad, want ook die is blij met een schoon Bultpark, de longen van Kempenaar, Schouw, Kogge, Gondel en Hanzepark, een natuurlijke plek om even te onthaasten.Tevens kregen de kinderen het zakje zonnebloemenzaad mee voor het kweken van de hoogste zonnebloem. Blijf ons volgen, we berichten daar zeker over.

Resultaat

Het was niet voor niks geweest, ruim dertig plastic zakken hebben we gevuld met zwerfafval.

Een fiets, een los fietszadel en een fietsbel, dat waren onze bijzondere vondsten.

Klas van de Albatros, juffen en begeleiders, namens het Bultparkcomité en de wijkraad, super bedankt. Wellicht tot een volgende keer en hopelijk voelen meerdere scholen zich er toe geroepen om te helpen.