RaboDoet

De RaboDoet-dagen zijn op zich niets nieuws. Medewerkers van de bank gaan op pad om allerlei  ‘goede doelen’ te steunen. Zo wordt er met ouderen gewandeld, er wordt geschuurd en geschilderd…
Ook in het Bultpark is dit jaar, voor het eerst, een RaboDoet georganiseerd. Het Bultparkcomité had verschillende projecten ingediend:
– de aanleg van een hondenstrandje,
– het opknappen van een flinke klimboom in het park,
– en een opknapbeurt voor het struinpad in het Bultpark (plus een laag boomsnippers om schone voeten te houden tijdens het struinen).

Dinsdagmorgen 22 september om 8.30 uur meldden zich de eerste RABOmedewerkers, uiteindelijk waren ze met zijn tienen en het Bultparkcomité, met een aantal vrijwilligers, ook. Twintig personen, zowel mannen als vrouwen : fantastisch natuurlijk, daar kun je heel wat werk mee verzetten.
En dat is ook gebeurd.

Rabodoe 035 (800x600)

Het aanleggen van het hondenstrandje

Rabodoe 057 (800x600)

Het vrijmaken van de klimboom

Rabodoe 140 (800x600)

Het opknappen van de struinpaden

De projecten

Het strandje bestond uit graafwerk + het inkruien  zand en het plaatsen van een bordje. Er werd gesjouwd en gezweet: als je gewend bent op kantoor te zitten dan is het verkruien van 10 kuub zand wel even wat anders!
Het strandje was nog niet klaar of de eerste hond meldde zich. Het was een duidelijke strandliefhebber want hij/zij wilde eigenlijk niet meer mee met de baas! Iedere hondenliefhebber mag gebruik maken van het strandje maar uiteraard is

het laten zwemmen van uw hond in het water van het Bultpark voor uw eigen risico.

Het water van het Bultpark wordt niet gecontroleerd op verontreinigingen. Uiteraard is het verstandig om uw hond, als die, waar dan ook, regelmatig te water gaat, te laten inenten.

Bij het strandje werd ook nog een extra bank met prullenbak geplaatst.

De klimboom werd van takken en het woekerende onkruid, waardoor je nauwelijks kon zien dat er een klimboom lag, ontdaan. De ondergrond werd afgedekt met worteldoek en een dikke laag houtsnippers.

Het struinpad was aan het begin van de dag een puinhoop: veel onkruid (waaronder brandnetels, niet fijn als je een leuke struinwandeling wilt maken), laaghangende takken, hier en daar een stobbe (boomstronk) om over te struikelen en paden bedekken met houtsnippers.
Aan het eind van de dag zag het pad er weer spic en span uit.

Ter afsluiting

Niet alleen een uitstekende lunch, verzorgde koffie/thee pauzes werd na afloop het glas (met fris) geheven en getoast op de mooie, waardevolle en plezierige dag. Ook de hapjes, verzorgd door twee Bultparkdames, verdwenen als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon.

Volgens de weerberichten zou de dinsdag de slechtste dag van de week worden. Niet dus, op een klein buitje na was het een perfecte werkdag. En gewerkt werd er!

Rabodoe 132 (800x600)

Dank aan het hele team, Rabobank medewerkers en Bultpark vrijwilligers

Heel wat mensen zullen op woensdag, en misschien de dagen erna, hun spieren gevoeld hebben.
En zo hoort het ook na een dag werken in de buitenlucht.

Voor een verdere indruk van deze boeiende dag en het mooie resultaat, bekijk de foto’s in het fotoalbum, klik op de button RaboDoet