Natuur- en Hobbydag 2015

Nieuwe opstelling kramen

Zondag 7 juni 2015 organiseerden het Bultparkcomité, Wijkraad De Bolder, de Ruiltuin en dierenweide De Knotwilg samen de Natuur en Hobbydag in het Bultpark. Al vroeg werden de marktkramen neer gezet, iets aan de late kant, daardoor waren we nog bezig om de kramen van deelnemer nummers te voorzien, terwijl de eerste exposanten al verschenen. Met een beetje flexibiliteit aan beide zijde werden de kleine problemen opgelost. Mede door het prachtige weer had iedereen er zin in.

Er werd geëxperimenteerd met een nieuwe opstelling waarbij het Bultparkcomité nadrukkelijker betrokken werd. Veel bezoekers vonden dat plezierig. Het was duidelijker en overzichtelijker. Natuurkramen rondom de dierenweide, de hobbykramen aan de overkant onderaan de mini boomgaard tegenover het schouweiland, uitzonderingen daar gelaten.

Dit jaar is er veel aandacht besteed aan de pr: er zijn zo’n 2500 flyers uitgedeeld en rondgebracht, posters over de parkdag werden her en der opgehangen, pijlen langs de weg maakten toevallige passanten attent op deze dag.
Om 11.15 opende wethouder John van de Heuvel de dag, hij toonde veel belangstelling voor wat er allemaal te gebeuren stond. Om 11.30 uur begon het goed te lopen en dat is eigenlijk zo gebleven tot na 16.00 uur.

P1200722 (800x600) P1200769 (800x600) P1200743 (800x600)

Lees meer...

Hobbykramen

De opzet was een ruime verscheidenheid aan verschillende disciplines en niet meerdere kramen van hetzelfde. De paar dubbele exposanten werden zeker niet naast elkaar gezet. Er waren deelnemers met hobby’s die je ook zelf kan uitvoeren, zoals met klei werken, haken, schilderen en 3-D kaarten maken. Maar keramiek, beelden maken, heerlijk geurende zeepjes van natuur produkten of sieraden kan men beter bewonderen en aanschaffen. Hoewel de fleurig uitziende kraam met cup-cakes en koekjes zeker een poging waard is om zelf te maken maar vandaag even niet, ze werden goed gekocht.

Durfals en spanning

Een Walibi zal het nooit worden en is zeker niet de bedoeling. Maar toch enige spektakel stukken moeten er toch aanwezig zijn, anders wordt het wat saai. Er moet wel wat spanning te beleven zijn. En daar zijn we goed in geslaagd.
Bij een scoutinggroep kon men broodjes bakken maar ze hadden ook een hoog bouwwerk gemaakt van houten palen verbonden met alleen touw. Een hoog object waar ingeklommen kon worden en je rond kon zwieren. Een andere scoutinggroep werkten in de lucht en hadden een tokkelbaan gebouwd waar langs je naar beneden kon suizen. Zelfs de wethouder zeilde (in razende vaart!) van de tokkelbaan af.

Ook de roofvogelshow trok veel belangstelling, de kleine hondjes moesten snel doorlopen want de vogels met hun scherpe doordringende ogen hadden ze direct in de gaten. Trouwens alle eigenaren van de honden, die zo gewend waren om met hun hond het park in te gaan, werden toch geadviseerd om hier niet te blijven staan. Toch wel een beetje eng, maar er werd vakkundig uitgelegd dat je de vogels niet moet onderschatten, het zijn geen musjes, maar killers.

P1200786 (800x600) P1200749 (800x600) P1200750 (800x600)

Natuurkramen

In het gedeelte rondom de dierenweide en de Ruiltuin stonden de natuurkramen. Leden van een volkstuin, er was jam en chutney, het Flevolandschap, de modelbotenbouwers en wij, het Bultparkcomité. Tevens kon je je gezicht verfraaien door twee dames die de hele dag aan het schinken waren.

Ook hier was spektakel, alleen van iets andere orde. Een super snelle model speedboot werd over het grote gedeelte van de vijver gejaagd, op de lange brug stond rijen dik belangstellenden. Kinderen konden prachtig gebouwde model scheepjes radiografisch besturen. Door een ballon stuk te prikken met je bootje kon je een vaartbewijs bemachtigen. Gesteund door een begeleider, die zorgde voor de veiligheid, kon je in een boom klimmen.

Wat betreft dieren was er een deelnemer met fretten maar de meeste dieren waren toch op de dierenweide te vinden. Van schaapjes en geitjes knuffelen tot het varken aaien en een ritje maken op de rug van een pony. Tevens werd er in dierenweide De Knotwilg de hele dag kinderspelletjes georganiseerd en ook dat viel in de smaak, het is er de hele dag druk geweest.

Voor een rust momentje kon je luisteren naar verhalen vertellers, kortom er was voor ieder wat wils.

Of het geslaagd was

Je kon merken dat mensen het gezellig vonden, er bleven er heel wat ‘hangen’, nog even genietend van alles wat er te zien en te beleven was en natuurlijk ook van het prachtige Bultpark en het lekkere weer.

Want het was prachtig weer, er waren ruim 40 deelnemers en iedereen was goed te spreken, kortom: het was een geslaagde dag voor deelnemers en bezoekers.

Voor een verdere indruk en enkele individuele deelnemers, bekijk de foto’s in het fotoalbum, klik op de button Parkdag