Nacht van de Nacht 2015

Nacht van de Nacht 001 (800x600)

Met mes, lepel en appelboor aan de slag

 

Voor de wandeling van start ging konden kinderen een lampion van een oranje pompoen maken. Het werd een groot succes! Bijna 40 deelnemers. Zeventien kinderen maakten een lampion, soms met wat hulp van Lenie de Wilde en Yvon IJsselmuiden.

De pompoenen waar de lampions van gemaakt werden zijn beschikbaar gesteld door  Fokke en Kerstin Jonkman, biologische ondernemers aan de Bronsweg, geheel gratis.

Nacht van de Nacht 039 (800x600)

Even stoppen bij een lantaarnpaal, want mijn lichtje is weer uit

 

Wat een feestelijk gezicht om die lichtjes door het Bultpark te zien dwalen! Helaas was de lucht bedekt zodat Jan Neuvel weinig over de sterren kon vertellen.

Bert Zijlstra betrok de kinderen bij de nachtelijke natuur van het park. Spannend!

 

De kinderen vonden het prachtig. Af en toe blies een windvlaagje een lampion uit maar dat kon weer snel hersteld worden. Stel je voor: zonder lampion – met – kaars kun je de weg niet vinden in het donker!

 

Nacht van de Nacht 071 (800x600)

Niet alleen de verhalen vertelster trok de aandacht, maar vlammen van een vuurtje blijven voor kinderen fascineren

 

 

 

Tussen de twee donkerste stukken struinpad in vertelde Gerrie Schutte van de Verhalenvertellers een spannend verhaal. Ab Strijker zorgde voor een kampvuurtje dat net doofde toen het verhaal uit was. En er werd warme chocomelk geschonken.

 

 

 

Nacht van de Nacht 083 (800x600)

Even genieten van heerlijke warme soep. Een shot door de pergola met bramenstruik

 

 

 

Weer terug in de Ruiltuin was er heerlijke pompoensoep gemaakt door Peter Kouwenhoven hetgeen op een houtstove warm was gemaakt, hoe basic kan je het maken, pompoenen, kaarsen en houtvuren.

We mochten ook nu weer gebruikmaken van de Ruiltuin, het onderkomen waar we als Bultparkcomité erg blij mee zijn. Willem Riepma van de Ruiltuin was weer onze gastheer!

 

En wat een sfeer: allerlei kaarsenlampjes brandden in de tuin en dat gaf een fantastische aanblik. Verschillende vrijwilligers zetten zich weer in voor deze avond en mede dankzij hen werd het een succes!

 

We zagen een vreemd verschijnsel in de vlammen van het kampvuur. Kijk maar eens goed op onderstaande foto.

Voor een verdere indruk van deze boeiende avond en wat er waar te nemen was in de vlammen,

bekijk de foto’s in het fotoalbum, klik op de button Nacht van de Nacht

 

Nacht van de Nacht 069 (800x600)