Uitslag wedstrijd

Einduitslag “4 seizoenen mooi” 2015

Op een regenachtige woensdagavond, 27 januari 2016, in een gezellig ingericht zaaltje van de Hanzeborg werden de prijswinnaars van de fotowedstrijd gehuldigd. Naast het voltallige Bultparkcomité en de twee vakjuryleden waren  genomineerden en een aantal belangstellenden op de uitnodiging afgekomen. Er hingen veel bekende foto’s van het Bultpark maar het ging uiteraard om de winnende foto’s van de genomineerden.
Lees meer...

Dat waren de winnaars van de seizoen opdrachten  :
Co Pomstra, Joyce en Irwin Florentinus, Maarten Bernhard (Jacqueline Huijsman), Darja en Yoëlle Hilbers en Magda Wijngaarden.

Na een kort woord van welkom van voorzitter Peter Kouwenhoven, nam Jos Pauws, de organisator van de fotowedstrijd, het woord. Hij benadrukte de fotogenieke aspecten van het park en die wisten de inzenders mooi en gedurfd vast te leggen. Hij gaf aan dat het plezier en de voldoening om een foto te maken, het belangrijkste zijn. Naast inzicht wat betreft de compositie, een goed toestel, in de tijd van de smartphone, maar soms een beetje geluk nodig is om tot een mooie foto te komen. Daarna werd overgegaan tot de prijsuitreiking en werden de juryleden, Frans Brugman en Niels Steenbergen van fotozaak Ringfoto Doornbos te lelystad, bedankt voor hun vakkundige beoordeling. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje werd er nog wat nagepraat en nuttige tips uitgewisseld over het maken van foto’s.

 

P1220926 (800x600)

De winnaar van de fotowedstrijd “4 seizoen mooi” is een foto van Maarten Bernhard, helaas hij is op 24 juni vorig jaar overleden. Zijn echtgenote Jacqueline Huijsman nam de prijs in ontvangst uitgereikt door Jos Pauws.

Als extra prijs wordt de winnende foto ook opgenomen in de nieuwe folder (250 exemplaren) van het Bultparkcomité die binnenkort gedrukt wordt.

Juryrapport :

Een echt winterplaatje met duidelijk herkenbaar dat het in het park genomen is.

Een eenvoudig winter tafereel, dat door het gedurfde standpunt (tegenlicht) mooi naar het licht toe is genomen en ook qua compositie, het geheel spannend is geworden. De enige foto, waarop mensen te zien zijn. Je voelt iets van de spanning van de komende afdaling en je bent geneigd, je blik over alle personen op de foto te laten dwalen. Je ziet de functie van het park, het park is bedoeld om mensen plezier te verschaffen en van de natuur te laten genieten.

Tweede prijs Derde prijs Eervolle vermelding
2de CP Lente (800x600) 3de JF Lente (800x600) Eervol DH Winter (800x534)

De tweede prijs is voor Co Pomstra met zijn foto van een nat, slingerend fietspad tussen  kleuren van ontluikende bomen.

Juryrapport :

Toch wel een lente foto ondanks de regen, het nog zichtbaar natte spiegelende fietspad slingert richting de karakteristieke houten brug van het Bultpark, een duidelijke herkenbare plek.

De bomen op de achtergrond zijn nog kaal maar de wilg naast de brug toont zich al in bloei. Als blikvanger de lantaarnpaal met z’n gele hoedje, strak aftekenend tegen het zachte geel van de wilg. Al met al een foto met diepte door de lantaarnpalen en het fietspad, een mooie compositie.

De derde prijs is voor Joyce Florentinus, een eenden date onder een brug in mooi tegenlicht.

Juryrapport :

Het getuigt van moed, om zo recht tegen de zon in te fotograferen. De vogels zitten precies op de goede plek, tussen de twee lichtvlekken in. Je blik wordt automatisch de goede kant opgeleid. Een eendenkoppel dat een date heeft onder brug, de lente is begonnen.

Best gewaagd zo’n onderwerp recht tegen de zon in. Daardoor wel wat overstraling, maar het geeft de belofte van de lente prachtig weer.

Winnaars foto 001

De drie gelukkige winnaars met hun ingelijste foto’s

 

Een eervolle vermelding is voor de foto van Darja Hilbers. Een prachtige macro foto tegen een mooie achtergrond.

Juryrapport :

De druppel die als een diamant zo mooi schittert is geweldig! Perfect van compositie en keuze van achtergrond. Mooi, dat sterretje van licht. Heeft al iets van een belofte voor de komende lente in zich. Wat mij betreft een perfect detail, dat iets te vertellen heeft.

 

Wij wensen de prijswinnaars nog veel plezier en passie bij het maken van foto’s en hopen dat hun ingelijste winnende foto een mooi plaatsje krijgt. Ook danken wij alle verdere inzenders van het afgelopen jaar die hun fraaie foto’s ingezonden hebben, we zouden zeggen, ga zo door.

Er komt in het voorjaar een fotocursus in het Bultpark, om nog meer uit je toestel te halen. Wij zullen jullie via Nieuwsbrief en website daarover tijdig  informeren.

Bij deze danken wij ook de twee juryleden voor hun vakkundig oordeel, Frans Brugman en Niels Steenbergen.


Uitslag “4 seizoenen mooi” Herfst

We dachten iedereen grijpt de laatste kans om een serie herfstfoto’s in te sturen om zodoende nog mee te dingen met einduitslag van 2015. Helaas bleven de inzendingen wat achter maar de foto’s die ingestuurd werden gaven toch een mooie herfst-sfeer in het Bultpark weer. Daarvoor onze dank!

De jury was bijna unaniem, wat de eerste en tweede plaats betrof. Met name de kleuraspecten in de foto’s vielen beide juryleden bijzonder op. Jammer, dat er een paar foto’s  enigzins onderbelicht en onscherp waren.
Lees meer...

Eerste plaats en winnaar
Tweede plaats Derde plaats
JP Herfst 001 (800x600) JP Herfst 002 (800x600) MV Herfst 001 (640x480)

De uitslag

De winnaar van de fotosessie Herfst is Co Pomstra, een welgekozen standplek richting het Kerseneiland onder de roodkleurige moerascypres door nabij de houten steiger .

De jury zei over de winnende foto’s :

De prachtige herfstkleuren van de winnende foto sprak me natuurlijk meteen aan, al mag de foto van het populierenbosje, de tweede prijs, er ook zijn vanwege de gedurfde keuze en de prachtige compositie.

Op de tweede plaats, wederom een foto van Co Pomstra

De foto is geslaagd doordat nu niet de hele Italiaanse populieren (nr 29 van het bomenboekje) in beeld zijn gevangen maar juist alleen de onderstammen hetgeen het tot een mooie compositie maakt.

De derde plaats is voor Magda Wijngaarden-Vancronenburg

Een veelheid aan kleuren en beplanting met op de voorgrond het riet en de weerspiegeling in het water van de vijver.

Van harte gefeliciteerd namens de juryleden, Niels van fotozaak Ringfoto Doornbos, Frans Brugman, vakfotograaf en de leden van het Bultparkcomité. De drie winnaars dingen mee als genomineerden voor de eindoverwinning jaar 2015.

Dit waren de laatste winnaars van de fotowedstrijd “4 seizoenen mooi”. De jury laat de twaalf foto’s, de plaatsen 1 t/m 3 van de 4  seizoenen, nogmaals de revue passeren. Hieruit wordt tenslotte de eindwinnaar en plaats 2 en drie gekozen. Een tweede of derde keer naar een foto kijken kan naar mijn mening,  de mening van Bultparkfotograaf Jos Pauws, een heel andere beoordeling forceren. Dus wie weet wat de uitslag over het jaar genomen wordt. Welke verrassing ons en de makers van de winnende foto’s nog te wachten staan. Het zal omstreeks de laatste week van januari 2016 middels een foto happening bekend gemaakt worden. Alle genomineerden krijgen één dezer dagen via de mail persoonlijk een uitnodiging. In de Nieuwsbrief januari wordt er ook aandacht aan besteed. Blijf ons volgen.


 Uitslag “4 seizoenen mooi”  Zomer

De inzendingen waren dit keer wat mager, men heeft zeker veel energie in zijn of haar vakantiefoto’s gestoken, vandaar dat er geen puf was om in het Bultpark rond te dwalen om een foto te schieten. Dat kan de beoordeling moeilijker maken maar ook wel weer gemakkelijker, sprak een jurylid. Ook een opmerking was dat er helemaal geen menselijke activiteiten gefotografeerd waren, dat viel op.

Maar de jury was bijna unaniem, zeker wat de eerste plaats betrof. Met name de compositie in de foto’s vielen beide juryleden bijzonder op.
Lees meer...

Eerste plaats en winnaar
Tweede plaats Derde plaats
 CP Zomer 001  JF Zomer 001  CP Zomer 002

De uitslag

De winnaar van de fotosessie Zomer is Co Pomstra, de bekende bruggen in het Bultpark gevangen in één shot.

De jury zei over de winnende foto’s :

Herhaling van bruggen, een perfecte compositie, maakt de foto interessant om naar te kijken.

Springt eruit om zijn compositie en belichting. De foto is behoorlijk bewerkt maar toch is het een prachtige foto’.

Op de tweede plaats, de foto van Joyce Florentinus.

De foto is geslaagd doordat er goed is geprobeerd om een compositie te maken met de lijnen van de houten kade.

De derde plaats is wederom voor Co Pomstra, een bekende boom, de Trompetboom (43) rechts vlak voor de Kempenaarbrug het pad omhoog vanuit de Kempenaar gezien

Een detail is altijd spannend, het laat je op een andere manier naar de natuur kijken. Soms zie je daardoor dingen waaraan je normaal gesproken voorbij zou gaan.

Van harte gefeliciteerd namens de juryleden, Niels van fotozaak Ringfoto Doornbos en Frans Brugman, vakfotograaf en de leden van het Bultparkcomité. De drie winnaars dingen mee als genomineerden voor de eindoverwinning jaar 2015.

Het reeds gestarte seizoen, de herfst, leent zich bij uitstek om prachtige foto’s te maken. Schitterende kleuren ontwikkelen zich iedere dag weer, in steeds andere scharkeringen. Van bruin, roodbruin tot zacht en hel geel met hier en daar de groen blijven bomen en als ondergrond het bruin/geel van de dorre dode struiken. Denk ook aan wat menselijke activiteiten, kinderen die appels plukken of walnoten knoken. Heb ik je op een idee gebracht ? De laatste kansen, de laatste winnaars, doet u ook mee ? De sluitingsdatum is 31 december, succes.


 

Uitslag “4 seizoenen mooi”  Lente

Ook dit keer waren er weer mooie inzendingen. De lente brengt toch mooie plaatjes van de ontluikende natuur in het Bultpark. Alleen moet je er wel oog voor hebben, het juiste tijdstip en de juiste locatie. Er waren een paar nieuwe inzenders, dat doet ons deugd. Maar echt, een volle mailbox zal het niet worden. Maar…. we zijn met alle inzendingen dik tevreden. Trouwens we zijn nog maar net begonnen, de tweede inzending van het jaar.

Lees meer...

De jury was niet geheel éénstemmig in hun oordeel. Diverse foto’s, elk met goede onderbouwende kanttekeningen, werden als 1e, 2e, en 3e aangemerkt. Maar uiteindelijk, na een tweede ronde werden de winnaars bekend. De kwaliteit en het fotogenieke inzicht van de deelnemers vond de jury van een behoorlijk gehalte.

Eerste plaats en winnaar
Tweede plaats Derde plaats
 CP Lente 002  JF Lente 009  IF Lente 001

De uitslag

De winnaar van de fotosessie Lente is Co Pomstra, een slingerend nat fietspad richting de Kempenaarbrug. De jury zei over de winnende foto’s :

Toch wel een lente foto ondanks de regen, het nog zichtbaar natte spiegelende fietspad slingert richting de karakteristieke houten brug van het Bultpark, een duidelijke herkenbare plek.

De bomen op de achtergrond zijn nog kaal maar de wilg naast de brug toont zich al in bloei. Als blikvanger de lantaarnpaal met z’n gele hoedje, strak aftekenend tegen het zachte geel van de wilg. Al met al een foto met diepte door de lantaarnpalen en het fietspad, een mooie compositie.

Op de tweede plaats, de foto van het eendenkoppel onder de brug van Joyce Florentinus.

Het getuigt van moed, om zo recht tegen de zon in te fotograferen. De vogels zitten precies op de goede plek, tussen de twee lichtvlekken in. Je blik wordt automatisch de goede kant opgeleid. Een eendenkoppel dat een date heeft onder brug, de lente is begonnen.

De derde plaats is voor Irwin Florentinus.

Technisch mooi, en de keuze om door het riet heen te fotograferen, geeft diepte en net iets extra’s aan de foto. Mooie kleur van de ontluikende bomen in de verte door het kale riet van het afgelopen jaar, het geheel spiegelend in het water van de vijver.

Van harte gefeliciteerd namens de juryleden, Niels van fotozaak Ringfoto Doornbos en Frans Brugman, vakfotograaf en de leden van het Bultparkcomité. De drie winnaars dingen mee als genomineerden voor de eindoverwinning jaar 2015.

Het reeds gestarte seizoen, de zomer, leent zich bij uitstek om niet alleen vakantie foto’s uit een ver land te maken, ook het Bultpark leent zich ervoor met z’n vele drijvende waterlelies. Heb ik je op een idee gebracht ? Nieuwe kansen, nieuwe winnaars, doet u ook mee ? De sluitingsdatum is 30 september, succes.

 


Uitslag “4 seizoenen mooi”  Winter

Het was niet al te moeilijk om de winnaars aan te wijzen, alleen de categorieën waren divers en dus lastig om de foto’s met elkaar te vergelijken.
Om een winterfoto met sneeuw of ijzel te maken moest men dit jaar 2014/2015 wel snel zijn. Menigeen had nog een paar foto’s van voorgaande jaren op de “plank” liggen. Dat was ook prima.
Foto’s van schaatsplezier, sleetje rijden of winterse doorkijkjes met bomen en struiken rijk behangen met sneeuw zaten tussen de inzendingen, soms voorzien met een leuk verhaal.
Lees meer...


Ook waren er foto’s bij die niet direct een wintersfeer opriep, maar op zich mooie foto’s waren. Waarbij de bewoners van het Bultpark, de watervogels, een geliefd object waren en terecht.

Bijvoorbeeld een Rietzonzoomfoto met één van de bekende houten bruggetje of de stenen in het Kraaienbosje die een heel ander plek in Europa bij de maker opriep. Zo ook het lijnenspel van de lange brug met op de voorgrond de geknotte wilgen.

Uiteindelijk is de balans opgemaakt en zijn de winnaars van Winter van “4 seizoenen mooi” bekend :

Eerste plaats en winnaar
Tweede plaats Derde plaats
 MB Winter 2009 322  DH Winter 101  YH Winter 203

De uitslag

De winnaar is de foto uit 2009 van Maarten Bernhard († 24 juni 2015), een bekende plek in het park met sleeënde kinderen. De jury zei erover :

 Een echt winterplaatje met duidelijk herkenbaar dat het in het park genomen is.

Een eenvoudig winter tafereel, dat door het gedurfde standpunt (tegenlicht) en compositie, toch spannend is geworden. Alle figuurtjes staan op hun plek. Je voelt iets van de spanning van de komende afdaling en je bent geneigd, je blik over alle personen op de foto te laten dwalen.

Op de tweede plaats, een heel andere categorie, een macro van Darja Hilbers waar ze trots op is.

De druppel die als een diamant zo mooi schittert is geweldig! Perfect van compositie en keuze van achtergrond. Mooi, dat sterretje van licht. Heeft al iets van een belofte voor de komende lente in zich.

De derde plaats is voor Yoëlle Hilbers, in de voetsporen van haar moeder.

Een rozebottel knop die zeer mooi gefotografeerd is. Zelf vindt ze dat het een winterse sfeer heeft.

Van harte gefeliciteerd namens de juryleden, Niels van fotozaak Ringfoto Doornbos en Frans Brugman, vakfotograaf en de leden van het Bultparkcomité. De drie winnaars dingen mee als genomineerden voor de eindoverwinning jaar 2015.

Het reeds gestarte seizoen, de lente, leent zich bij uitstek om een echte lente foto op te sturen. Nieuwe kansen, nieuwe winnaars, doet u ook mee ? De sluitingsdatum is 30 juni, succes.