Fotowedstrijd

Het Bultpark, 4 seizoenen mooi

Dat het Bultpark zich uitstekend leent voor stijlvolle foto´s heeft menige fotograaf al bewezen. Als Bultparkbewoner of passant staat men wel eens stil op één van de houten bruggetjes, mijmerend over het water van de vijver. Dan volgt wellicht de mooiste foto, elk seizoen weer.

Het Bultparkcomité organiseert een unieke gelegenheid om je mooiste foto’s van het Bultpark op te sturen, en wel voor elk seizoen vandaar de titel. Maximaal twee foto’s per persoon per seizoen. Men heeft dus 4×2 kansen om de hoofdprijs en eeuwige roem te vergaren.

Spelregels

  • Professionals en Comitéleden zijn uitgesloten van deelname
  • Foto’s gemaakt per tablet of smartphone is toegestaan mits de kwaliteit goed is, onze voorkeur heeft een fototoestel, eenvoudig model hoor.
  • Kleur, zwart/wit, amber, special effect, als de sfeer maar over komt.
  • Maximaal grootte is 3 tot 4 MB
  • Het mogen ook oudere foto’s zijn, met name kunnen echte winter tafrelen zich dit jaar misschien niet voor doen

Vermeld het seizoen, fotonummer, je naam, emailadres en stuur jouw foto naar :

info@bultparklelystad.nl

Wellicht met enig commentaar waarom je juist deze foto hebt opgestuurd.
Wat is het verhaal erachter, wat vind jezelf zo goed of mooi aan deze foto. Maak je veel foto’s of is dit een “lucky shot” !

Enkel foto’s van Jos Pauws ter inspiratie.

Winter (21 dec-20 mrt)

Winter (21 dec-20 mrt)

Bultpark 2 018 (800x600)

Lente (21 mrt-20 juni)

Bultpark aug 006 (800x575)

Zomer (21 juni-20 sept)

P1190134 (800x600)

Herfst (21 sept-20 dec)

 

 

 

 

 

Sluitingsdata 2015

Seizoen Sluitingsdatum Bekendmaking winnaars in de Nieuwsbrief van
Winter 31 maart april
Lente 30 juni juli
Zomer 30 september oktober
Herfst 31 december januari 2016
Eindwinnaars eind januari 2016

Prijswinnaars

Gelet wordt op scherptediepte, compositie, licht en donker en de foto dient de sfeer van het seizoen op te roepen.
Per seizoen worden er drie prijswinnaars uitgekozen en die zijn automatisch genomineerd voor de verkiezing van de eindwinnaars 2015. Eind januari 2016 worden de drie eindwinnaars uitgekozen. De seizoen- en eindwinnaars worden via email benaderd.
De eindwinnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Plaats en datum (januari 2016) worden middels onze site te zijner tijd bekend gemaakt.

De beste foto’s, genomineerden en zeker de eindwinnaars worden op de website gepubliceerd.
De foto van de eindwinnaar wordt als hoofdfoto voor de eerstvolgende druk van onze folder gebruikt met uiteraard vermelding van de naam van de maker.

Juryleden

De jury bestaan uit naast leden van het Bultparkcomité, een gerenomeerde fotozaak in de Gordiaan Lelystad, schuin tegenover de zij-ingang van de Hema en een Nederlandse vakfotograaf, Frans Brugman, woonachtig in Frankrijk.
Frans Brugman is een lelystedeling, en wel een rondombultparkbewoner. Hij komt nog regelmatig in Lelystad. Zijn zelf geschreven profiel kan je aan het einde van deze pagina lezen. Frans vertelt iets over zijn carrière en geeft enige nuttige adviezen voor het maken van een top foto.

 

R!ingfoto Doornbos Fotograaf
t.n.v. Niels Frans Brugman
Stadhuisstraat 64 lelystedeling woonachtig in
Lelystad, Gordiaan-Zuid Fontenoy (Vogezen)
www.ringfotodoornbos.nl www.fransfrans-fransnieuws.blogspot.nl

Wij wensen je veel succes en zien jouw foto’s in grote aantallen tegemoet.

 


 Mag ik me even voorstellen,

Beste Bultpark liefhebbers, mijn naam is Frans Brugman.
Lees meer...


Toen mij gevraagd werd, onderdeel uit te maken, van de jury, die de ingezonden foto’s voor de fotowedstrijd gaat beoordelen, heb ik wel even getwijfeld. Tenslotte, woon ik nu al weer een tijdje in Frankrijk, en ben inmiddels een halve “buitenlander”. Hoor ik daar dan nog wel bij vroeg ik mezelf af. Aan de andere kant heb ik ruim 20 jaar in Lelystad gewoond, en kom er nog zeer regelmatig. Bovendien heb ik zo’n 40 jaar als zelfstandig vakfotograaf gewerkt voor verschillende tijdschriften, zoals Margriet, Libelle enz. Dus enige ervaring op dit gebied kan me niet ontzegd worden.

Gek genoeg, heb ik nog het meeste geleerd, nadat ik mijn zware professionele apparatuur aan de wilgen heb gehangen en overgestapt ben op een kleine camera. Dat zou ik trouwens graag aan de deelnemers van de wedstrijd mee willen geven: Staar je niet blind op een dure camera met eindeloos veel mogelijkheden. Ik heb in mijn omgeving maar al te vaak gezien, dat mensen die prachtige foto’s maakten, een dure camera met allerlei toeters en bellen aanschaften, die vervolgens ergens in een kast verdween.

Ga eens op zoek, naar een niet zo voor de hand liggend standpunt, en neem je camera eens mee onder ongebruikelijke weersomstandigheden. Een paar mooie voorbeelden daarvan, zag ik laatst op deze website.

Tot slot, neem eens plaats op een van de vele banken in het park. Kijk eens rustig om je heen. De onderwerpen dienen zich vanzelf aan. Soms liggen ze gewoon aan je voeten. Je zult zien, dat je na verloop van tijd “anders” gaat kijken, ook als je geen camera bij je hebt. Hoewel je daar dan wel weer spijt van zult hebben. Succes!

Frans Brugman