Excursies/Evenementen

Kleuters van het Mozaïek op pad

Groep 1&2 Mozaiek 031 (800x533)

Grote bonte specht

 

 

Dat het Bultpark niet alleen mooi, leuk en interessant is voor ouderen bleek woensdag 25 mei. Ruim 30 kleuters van de school Het Mozaïek kwamen naar het huisje in de Ruiltuin. Na een rondje Ruiltuin (nestkastje met een hommelnestje, dierenhotel en mini bessen en peren) gingen we (de leden van het Bultparkcomité, de kinderen + twee juffen), via het Kraaienbosje met spannende, gladde bruggetjes en een spechtennest (de specht kreeg Jos Pauws op de foto!)  op pad in het park.

– Om hem te vergroten en beter te kunnen bekijken, klik op de foto -.

 

Groep 1&2 Mozaiek 003 (800x533)

Ontvangst in de Ruiltuin

Groep 1&2 Mozaiek 011 (800x533)

Bijen in een vogelhuisje

Groep 1&2 Mozaiek 017 (800x533)

Vol aandacht bij het bijenhotel

Groep 1&2 Mozaiek 039 (800x533)

Grote boom wordt 5 juni een bank

Lees meer...


Natuurlijk langs de allerdikste boom (een populier), net over de lange brug, langs minipruimpjes (met de uitnodiging om later terug te komen om ze te plukken, een stukje struinpad en rennend de heuvel af. Het hoogtepunt van de wandeling was misschien wel het klimmen en klauteren op een paar klimbomen (bedankt Ed Seunnenga!).

Groep 1&2 Mozaiek 041 (800x533)

Op dit plekje hoor je vele vogels

Groep 1&2 Mozaiek 055 (800x533)

De nieuwe klauterboom

Groep 1&2 Mozaiek 059 (800x533)

Die geef je toch limonade

Groep 1&2 Mozaiek 069 (800x533)

Een bakje met aarde en zaaimatje

In de Ruiltuin stond voor iedereen fris en een minikoekje (maar met een maxi smaak!) klaar. Ieder kind mocht daarna een potje met grond vullen voor een zaaimatje. Het was soms moeilijk kiezen tussen het mooiste en het allermooiste matje! Het potje was bedoeld voor thuis. Hopelijk zijn ze, zonder vallen, daar aangekomen.

Kortom: het was een prachtige ochtend!

Groep 1&2 Mozaiek 053 (800x533)

Groep 1 & 2 van juf Cobie van school het Mozaïek


Educatief project

‘Kijk om je heen in het Bultpark’ is de titel van een educatief project dat het Bultparkcomité en Wijkraad de Bolder samengesteld hebben.

Folder (800x533)

Twee prachtige brochures ter ondersteuning vol wetenswaardigheden over de natuur verfraaid met mooie foto’s

Het is bedoeld voor de scholen rond het Bultpark en voor iedereen die met (klein-)kinderen op pad wil gaan in het Bultpark. Het project richt zich op twee groepen: 6 – 8 jaar en 8 – 11 jaar en is verdeeld in de vier seizoenen. In ieder seizoen worden een paar onderwerpen, voorzien van een foto, beschreven die op dat moment te zien, te horen of te ruiken zijn. Van alles komt aan de orde: vogels, vlinders, kleine beestjes, een mol steekt op de foto net zijn kop boven de grond, eetbare vruchten zoals appels, sporen in de sneeuw, bladval en herfstkleuren, hoe meet je de hoogte van een boom…Streekfonds

Je kunt er dus het hele jaar mee uit de voeten!

Het project kon gerealiseerd worden dankzij een gift van Streekfonds Flevoland!

De twee (gratis) brochures zijn verkrijgbaar in de Ruiltuin (tijdens openingstijden),
in de Duurzaanheidswinkel op het Stadhoudsplein (oude postkantoor) en in het stadhuis.


Eetbaar Bultpark

Op vrijdag 21 mei 2016 organiseerde het Bultparkcomite, samen met het IVN, afdeling Lelystad, vanuit de Ruiltuin een eetwandeling in het Bultpark. Het aantal deelnemers was beperkt. Niet vreemd: het was de slotavond van de Avondvierdaagse. Lenie de Wilde van het IVN en Peter Kouwenhoven van het Bultparkcomité namen de belangstellenden mee langs eetbare en oneetbare planten en vruchten.

Op korte afstand van de Ruiltuin groeide al van alles dat eetbaar was: zoete kers, kleine pruimpjes, dauw- en gewone braam (thee van het blad, vruchten) boomhazelaar, zuurbes (matige smaak), mahoniestruik, linde (thee van de bloemen!), walnoot maar ook kleefkruid (dat naar spinazie smaakt, Lenie had wat gekookt kleefkruid meegenomen!), paardenbloem, hondsdraf (in sla maar de blaadjes zijn ook te gebruiken als je geprikt of gestoken bent: kneus het blad en wrijf stevig over de prikplek).

De wandeling voerde langs allerlei eetbare struiken en bomen in het Bultpark en voordat we het in de gaten hadden waren we anderhalf uur verder! Na afloop schonk Lenie nog een glaasje vlierbloesemsap: verrukkelijk!


Bultpark in beeld bij Omroep Flevoland

Trouwe kijkers van Omroep Flevoland weten het: de omroep besteedt veel aandacht aan de natuur in Flevoland en terecht. Flevoland is nou een keer een natuurrijke provincie al geloven buitenstaanders dat vaak niet. Nu vind je natuur niet alleen buiten de steden en dorpen maar ook daarbinnen.
En, eerlijk is eerlijk, vaak is de stedelijke natuur een stuk interessanter en afwisselender dan de natuur van een ‘echt’ natuurterrein. Kenners weten daar alles van.
Lees meer...


Omdat we als stichting Bultparkcomité trots zijn op ons natuurrijke Bultpark schreven we in 2015 een brief aan Omroep Flevoland met het voorstel om een paar uitzendingen over natuur in de stad te maken en, uiteraard, in ‘ons’ Bultpark.
Een paar weken geleden was er contact: de omroep had plotseling een ruimte van zes uitzendingen. De vraag was of wij die zes uitzendingen in konden vullen. Natuurlijk mag je zo’n kans niet laten glippen.

Vogels 011 (800x533) Vogels 029 (800x533) Vogels 021 (800x533) Vogels 033 (800x533)

 

In korte tijd maakten we een lijst met mogelijke onderwerpen. Die bleken in de smaak te vallen bij David Brouwer, de regisseur, en Gerard van Ommen, de presentator. Na een paar dagen was de hele boel rond en kon er gedraaid worden.

Water 015 (800x757) Water 035 (800x450) Water 043 (800x533) Water 049 (800x533)

Thema’s

In iedere uitzending werd aandacht besteed aan een ‘thema’:

  1.   kennismaken met het Bultpark
  2.   de natuur in het Bultpark
  3.   water (o.a. salamanders, bevers en otters, ja zeker)
  4.   vogels (er zijn 50 soorten gelokaliseerd)
  5.   eten uit het Bultpark
  6.   toekomst van het Bultpark en het gemeentelijke groenbeheersplan

Als onderdeel van de thema’s werden diverse activiteiten gehouden, zoals het snoeien fruitbomen en -struiken, nestkasten timmeren door kinderen, opruimen zwerfafval met de kinderen van de school de Albatros. Er werkten deskundigen mee om het programma van nuttige en interessante commentaren te voorzien. Onze voorzitter Peter Kouwenhoven over Bultpark in het algemeen en eten uit de natuur, Jeroen Reinhold en Tiem van Veen, beiden van Landschapsbeheer Flevoland over waterdieren en het snoeien van fruitbomen en Frans van der Stoep, een enthousiaste verteller over vogels, een vogelkenner bij uitstek.

Snoeicursus 017 (800x533) Zwerfvuil Albatros 057 (800x533) Nestkasten 019 (800x533) Zwerfvuil Albatros 011 (800x533)

 Opnames

De opnames duurden een paar uur, en dat voor een kleine tien minuten televisie. Maar wat hebben we genoten. Steeds was het prachtig weer als was het soms te koud om je handen uit je zakken te halen. De sfeer was heel relaxed, daarom gingen de meeste opnamen ook in één keer goed en voelden de geïnterviewden zich op hun gemak. Iedereen die de opnamen gezien heeft, heeft genoten van het prachtige park en alles wat daar te zien en te beleven is.

Water 067 (800x533) Water 047 (800x533) Water 061 (800x533)
Snoeicursus 035 (533x800)

Tot slot nog een extra compliment voor David Brouwer en de cameramannen die op aanwijzing van David dan wel op eigen initiatief prachtige of soms hilarische beelden schoten van het park.


Opening Ommetjes

Lelystad is een natuurrijke stad en die natuur begint vaak vlak naast de voordeur. Maar niet iedereen trekt ‘zomaar’ de natuur in. Daarom zijn er in Lelystad een vijftal Ommetjes uitgezet waaronder het Bultpark ommetje (uitgezet door het Bultparkcomité, de andere vier ommetjes werden uitgezet door het IVN).

Bordje 005 (800x600)

Het bordje START

Zaterdag 31 oktober 2015 vond de opening van de vijf ommetjes plaats in de Ruiltuin. De openingshandeling werd verricht door Gerard van Ommen van Omroep Flevoland. Op het bord waar de wandeling start (langs het fietspad naar/langs de Ruiltuin) zitten twee QR codes en achter deze codes zit informatie over het ommetje en het IVN.

Na de openingshandeling werd een deel van het Bultpark ommetje gelopen onder leiding van een IVN natuurgids. Een kleine 50 mensen waren bij de opening aanwezig waarvan eeñ flink aantal nog nooit van de Ruiltuin en het Bultpark hadden gehoord! Het was een feestelijke bijeenkomst, mede door het fantastische weer!

Route Ommetje ori (800x600)

Plattegrond Bultpark ommetje

 

Halloween

Voor de opening konden kinderen aan de slag met een Halloweenpompoen. De pompoenen voor de Nacht van de Nacht (24 oktober) en nu voor het Halloween (31 oktober) werden beschikbaar gesteld door Fokke en Kerstin Jonkman, biologische ondernemers aan de Bronsweg, helemaal gratis, waarvoor HARTELIJK DANK!

Voor een plattegrond en om de route te downloaden, ga naar thema het Ommetje Om, dus klik op de button Bultpark ommetje


Wandelen in en Eten uit de natuur

Het Bultpark, dat ligt tussen de wijken Kempenaar, Gondel, Kogge, Schouw en Hanzepark, is het mooiste park van Lelystad. Vooral de afwisseling maakt het park zo aantrekkelijk: hoge (de bulten) en lage stukken, water en land, zon en schaduw, kort en lang gras (heel aantrekkelijk voor kleine zoogdieren en sommige vlinders). Dat afwisselende ‘landschap’ trekt talloze diersoorten aan.
Lees meer...


Het Bultpark is niet alleen mooi, maar het is ook lekker: er groeit van alles dat eetbaar is. Niet voor niets wordt het Bultpark ook wel Plukpark genoemd. Dat was de reden dat het IVN (in de persoon van Lenie de Wilde) en het Bultparkcomité (Peter Kouwenhoven) op dinsdagnamiddag 1 september in het park samen een eetwandeling organiseerden.

Kwam de regen ‘s morgens nog met bakken uit de hemel, ’s avonds was het prima weer voor een wandeling en dat dachten meer mensen: zo’n 25 deelnemers gingen, in twee groepen op pad.

Vooraf was er koffie en thee met heerlijke, door Jos Pauws van het Bultparkcomité, gemaakte lekkernijen, voornamelijk met spulletjes uit het Bultpark: walnotentaart (met noten van 2014), bramengebakjes (verse bramen, ’s middags geplukt en jam) en meringue, schuimgebakjes gemaakt van stijfgeklopte eiwitten op smaak gebracht met  home-made bramenjam. Het laatste lekkers verdween na afloop van de wandeling als sneeuw voor de zon!

De wandeling

In het park hoef je nauwelijks te zoeken naar eetbare spulletjes. Natuurlijk: brandnetel (soep, taart), weegbree en hondsdraf dat je kunt gebruiken als je geprikt (brandnetel) of gestoken bent maar ook om in de sla te doen, zevenblad (pannenkoeken, pesto) madeliefjes en paardebloemen, dauwbramen en gewone bramen, mispels, hazelnoten (gewone hazelaar en boomhazelaar), volop walnoten (wat dragen ze rijk dit jaar!), tamme kastanjes, meidoorn en lijsterbes, mahonia en vlierbes, zuurbessen (Berberis), appels, de laatste kroospruimpjes, nog onrijpe peren maar dat is een kwestie van tijd, zoete kers en krent (die beide al ‘op‘ waren) …

De deelnemers waren erg geïnteresseerd, vroegen van alles en deelden soms hun eigen ervaringen.

De wandeling duurde een uurtje en dat was net lang genoeg voor de (kleine) kinderen die óók mee waren.

We mochten ook dit keer weer gebruik maken van het onderkomen op de Ruiltuin (tussen school de Kring en dierenweide De Knotwilg in de Schouw), de tuin waar je tuinplanten, die over zijn of waar je op uitgekeken bent, kunt ruilen voor nieuwe planten.

Willem Riepma was weer onze gastheer in de Ruiltuin, we zijn blij met hem, niet alleen vanwege de smakelijke koffie en thee die hij zet, maar vooral omdat hij, goedgemutst, er altijd is als je dat vraagt!


IJsvogel

Kleurrijke IJsvogel

Aanleg IJsvogelwand op het Kerseneiland in het Bultpark

Op een miezerige zaterdagmorgen 28 maart 2015 om 11.00 uur waren er totaal 9 personen verzameld in de Ruiltuin om mee te helpen met de aanleg van een IJsvogelwand.

Onder het genot van een kop koffie / thee werd een toelichting gegeven door onze begeleider Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland, op welke wijze de IJsvogelwand aangelegd zou gaan worden.
Lees meer...

IJsvogelwand 002 (800x600)

Op weg naar het eiland

De opbouw

De opbouw van de IJsvogelwand bestond uit het maken van een bak van 1 meter bij 1 meter, met een hoogte van ca. 70 cm. De wanden werden opgebouwd van wilgentakken/staken van de gesnoeide wilgen uit het Bultpark. Deze bak werd vervolgens gevuld worden met grond.

 

Op zich is dit een niet al te lastige klus, echter deze IJsvogelwand moest aangelegd worden op een eilandje, waardoor we een overtocht moesten maken met een bootje, ter beschikking gesteld door de gemeente, om ruim 1 kuub grond naar het eiland te verplaatsen.

 

 

IJsvogelwand 050 (800x600)

Heel wat emmertjes grond werden er overgezet

IJsvogelwand 072 (800x600)

Emmertjes uitladen en leeg storten

IJsvogelwand 034 (800x600)

Vanaf de Lange brug gezien

IJsvogelwand 080 (800x600)

Het resultaat, nog inklinken dan de planken aan de voorkant verwijderen

Door een touw te spannen konden we de boot heen en weer trekken om telkens een tiental emmers grond over te zetten. Dit was toch wel een tijdrovende klus.

Na de lunch, de laatste handelingen

Omstreeks 13.00 uur hebben we met zijn allen geluncht in de Ruiltuin om daarna de klus af te ronden.

Uiteindelijk met het opruimen van de boot en gereedschappen konden we omstreeks 15.30 uur met zijn allen tevreden de werkzaamheden afsluiten.

Op dit moment is de oeverwand nog afgedekt met een plank om de natte grond te laten inklinken. Over een paar weken wordt de oeverwand afgewerkt en hopen we dat een IJsvogelpaartje hier zijn nestje gaat bouwen.

Bekijk meer foto’s in het fotoalbum, klik op de button IJsvogelwand


Uitreiking Groene Pluim door NMFFlogo NMF Flevoland

Genomineerden voor de Groene Pluim

De groene pluim is een wisseltrofee, ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke, die jaarlijks wordt overhandigd aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet en nog steeds inzet voor de Flevolandse natuur. Hij wordt uitgereikt door de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF) en wel voor de zesde keer. Genomineerd te zijn is al geheel onverwacht en een hele eer voor een club die nog maar kort bestaat in de huidige samenstelling.
Lees meer...


De volgende personen of organisaties waren genomineerd:

–          Bultparkcomité  (Johan IJsselmuiden, Jos Pauws, Jan Willem te Lindert)
–          IVN Lelystad (Petra Heirbaut)
–          Stad en Natuur
–          Wandelen in Almere
–          Urban Greeners (Boj van den Berg)
–          NMC Rivierduingebied (Christine Rill)
–          Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland (Henk Koffijberg)
–          Stichting Zelfbeheer Hoekwierde
–          Stadsecoloog Almere

Jury rapport genomineerden Groene Pluim

Het was gezellig druk op 19 januari 2015 rond 19:00 uur in de winkel DuurzaaminLelystad op het Stadhuisplein 51 te Lelystad, het voormalige hoofdpostkantoor te Lelystad. Vele belangstellenden, waaronder de genomineerden, omroep Flevoland en de directeur van het NMFF, Vera Dam. Zij vertelde in het kort de doelstellingen van het NMFF. Door hun NMFF-Fonds Verbraaken ondersteunt ze lokale initiatieven van lidorganisaties en dat zijn er nu al meer dan dertig. Samen met die organisaties zet de Natuur- en Milieufederatie Flevoland zich met hart en ziel in voor natuur en milieu in Flevoland.
Het thema dit jaar is “De natuur in de stad”. Natuur kan een positieve invloed hebben op gezondheid. Mensen vinden rust en ruimte in de natuur en natuur kan aanzet geven tot beweging. Door verstedelijking kan een afstand ontstaan tussen mens en natuur.
De genomineerden werden apart naar voren geroepen en ze beschreef in paar karakteristieke bewoordingen de doelstellingen en passie van de personen en de vertegenwoordigers van de organisaties. Naast de lovende woorden mochten we een duurzaam presentje ontvangen : een kleurpotlood. De gedachten achter het houten kleurpotlood is om de rode lijn/draad van je doel groen te kleuren.

Uitreiking NMFF aanmoedigingsprijs

Er was niet alleen een Groene Pluim te verdienen, maar ook een aanmoedigingsprijs. Die prijs werd toegekend aan het Bultparkcomité uit Lelystad vanwege het ‘adopteren’ van het park en hun inzet om het park in samenspraak met de gemeente Lelystad en de bewonersverder te ontwikkelen. En verder het organiseren van diverse activiteiten in het Bultpark, zoals vleermuizen spotten, vogelavond, wilgen knotten en nestkasten timmeren. De omwonenden worden niet alleen gevraagd om te helpen en de handen uit de mouwen te steken maar kunnen ook kennis opdoen, bewust worden van de natuur en ,letterlijk, verschillende vruchten uit het Bultpark plukken. Verbaasd maar ook trots namen we de prijs in ontvangst en we bedankten Vera Dam voor de mooie woorden.

Uitreiking NMFF Groene Pluim

Met nipt verschil werd door de huidige bezitter van de Groene Pluim, Lennard Duijvestijn van Het Landgoed Roggebotstaete, het beeldje overdragen aan de winnaar van de Groene Pluim 2014, de Stichting Zelfbeheer Hoekwierde te Almere. De stichting laat zien dat je met bewonersparticipatie een buurt kan maken waar voor elk iets te beleven valt, zoals wandelpaden, excursies en tuintjes voor kinderen. Al jaren zeer inspirerend voor andere zelfbeheerinitiatieven. Een prachtig jury rapport.

Voor meer informatie over de uitreiking van de Groene Pluim
bezoek de site van Natuur- en Milieufederatie Flevoland :
http://nmfflevoland.nl/nieuws/groene-pluim-voor-stichting-zelfbeheer-hoekwierde/

of de site van omroepflevoland/nieuws
http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/120321/flevoland-zelfbeheer-hoekwierde-wint-groene-pluim

Zelfs een stukje in de Stentor van donderdag 22 januari 2015 bezorgde ons aandacht en publiciteit.

Stentor 22-01-15

De Stentor, donderdag 22 januari 2015

 

 


Wethouder op pad in het Bultpark

John van den Heuvel heeft er nooit een geheim van gemaakt: hij wordt enthousiast als bewoners initiatief tonen en zélf aan de slag gaan. Zulke bewonersinitiatieven zijn niet alleen nódig in een tijd waarin gemeenten minder geld te besteden hebben op velerlei gebied, maar zijn óók belangrijk voor een buurt: samen doen betekent dat de saamhorigheid groter wordt, bewoners tonen meer verantwoordelijkheidsgevoel als het gaat om (voorzieningen in) hun woonomgeving en de betrokkenheid wordt groter.

Samen doen is beter voor de samenleving!

John van den Heuvel kwam op vrijdag 14 november 2014 zélf kijken wat het resultaat van die samenwerking is. Hij wandelde, samen met mensen van het Bultparkcomité en het IVN, het Bultpark Ommetje Om, een wandeling die liefhebbers in een uur kennis laat maken met alle aantrekkelijkheden van het Bultpark: veel verschillende soorten bomen en struiken, spannende paadjes waar je je in de rimboe waant, volop vogels (een kleine 50 soorten het jaarrond), leuke uitkijkjes over het water …

Lees meer...


De wethouder liet zich informeren over de samenwerking van het Bultparkcomité met de gemeente en de manier waarop het comité de bewoners rond het park bij de activiteiten betrekt.

Ontvangst in de Ruiltuin

John van den Heuvel werd ontvangen in het huisje op de Ruiltuin samen de heren Jos Gerritsen en Jacob Adriaanse, de wijkraad De Bolder in de persoon van Jan Broekhuis, twee bestuursleden van het IVN-Lelystad, de dames Petra Heirbaut en Lenie de Wilde en het voltallige Bultparkcomité.

P1190068 (800x600)

Bultparkcomité met genodigden op pad

P1190069 (800x600)

De fotografen nemen hun kans waar

P1190073 (800x600)

Johan IJsselmuiden krijgt alle aandacht

Voor de wandeling werd kort de geschiedenis van het Bultparkcomité geschetst.

In 2000 wilde de gemeente aantrekkelijke stukken van het Bultpark gaan bebouwen. De bewoners wisten van niets en kwamen in het geweer: het Comité Bultpark werd opgericht. Het resultaat was dat de bebouwing niet doorging.

In 2012 werd het Comité Bultpark nieuw leven in geblazen. De gemeente had plannen met betrekking tot het beheer en onderhoud van het groen en de paden in het park. Comité en gemeente raakten in gesprek over die plannen en inmiddels is de samenwerking uitstekend: er wordt sámen gewerkt aan een nog mooier en aantrekkelijker park.

Zo werden er voorjaar 2014, na een voorstel van het nu gehete Bultparkcomité, door de gemeente enkele tientallen fruitstruiken geplant. Ook werd er een kleine hoogstamboomgaard op de zuidhelling tegenover de Schouw gerealiseerd. Paden worden verbeterd, over het onderhoud vindt overleg plaats en waar wenselijk wordt het aangepast. Najaar 2014 wordt er op zonnige plekken nog een aantal vlinderplanten aangeplant om het park ook voor vlinders aantrekkelijker te maken.

Interesse

John van den Heuvel toonde zich heel geïnteresseerd. Niet alleen in wat er onderweg allemaal aan bomen en struiken, sommige vanwege het bezoek van de wethouder in de allermooiste herfstkleuren, te zien was, maar vooral ook in waar het comité allemaal mee bezig is en bezig is geweest in de afgelopen tijd: de nestkastactie, het planten van duizenden bollen en knollen met schoolkinderen, vleermuis spotten met bewoners, een vogelexcursie met vogelavond voor de bewoners, de schoonmaakacties in ieder seizoen met een klas van een school, grenzend aan het Bultpark…

P1190074 (800x600)

Niets ontsnapt ze aan hun aandacht

P1190077 (800x600)

Bultpark=Plukpark, zo’n billboard is verhelderend

Samenwerking andere partijen

P1190075 (800x600)

Nee hoor, hop ruikt nog niet naar bier

Natuurlijk werd er ook gesproken over de aankomende knotactie ( 15 november) van de wilgen aan de waterkant.
Ook voor 2015 heeft het Bultparkcomité weer volop nieuwe plannen. Waar mogelijk wordt er ook dan weer samengewerkt met andere organisaties zoals het al genoemde IVN, Landschapsbeheer Flevoland en de wijkraad. In het Bultpark zijn verder nog wat andere ‘partijen actief, ook met hen zal gesproken worden over samenwerking.

Hop

Bijna aan het eind van de wandeling ontdekte John van den Heuvel, die zich al verwonderd had over het aantal bomen en struiken met eetbare vruchten en/of bloemen in het Bultpark, een paar enorme hopplanten vol hopbellen die, zoals kenners weten, gebruikt worden in de bierbrouwerij. John van den Heuvel is, naast wethouder, een enthousiaste amateur – bierbrouwer en hij wist dan ook van alles te vertellen over deze Bultpark – hopplanten.
Niemand zal dan ook vreemd opkijken als in 2015 de eerste John’s Dubbel Blond Bultparkbier (6%) op de markt gebracht wordt!


 Bultparkcomité op Bultparkdag

Zondag 22 juni 2014 werd er in het Bultpark een natuur- en hobbydag georganiseerd en natuurlijk wilden wij van het Bultparkcomite daar aanwezig zijn, onder andere met ons gloednieuwe spandoek !
Jammer dat het niet wat drukker was maar we (Jan Willem te Lindert, Johan IJsselmuiden en Peter Kouwenhoven) hebben ons uitstekend vermaakt al was het de eerste uurtjes koud in wind en schaduw.

Lees meer...

De muskusrat die Johan losgepeuterd had bij het Waterschap Zuiderzeeland (waarvoor Johan waterlessen verzorgt op scholen) trok veel aandacht, sommigen durfden hem te aaien, anderen bleven op veilige afstand
toekijken, zeker als een van ons waarschuwde dat hij kon bijten.

Ook de boom van Jan Willem, behangen met plakken hout van verschillende bomen en een Bultparkhotelletje (nestkast) trok de aandacht. Jan Willem had ook een pot met walnoten beschikbaar gesteld. Degene die het juiste aantal noten raadde werd de eigenaar. Helaas, maar gelukkig voor Jan Willem, raadde niemand het aantal van 84 noten al zaten sommigen er dichtbij.

De dag leverde ook nog eens een vrijwilliger op en daarvan heb je er nooit genoeg.