Bultpark in gedichten

Het Bultpark, gelegen tussen de woonwijken Kempenaar, Kogge, Gondel, Schouw en Hanzepark, is het mooiste park van Lelystad. Dat komt door de grote variatie: bomen en gras, land en water, hoog (de ‘bulten’ waaraan het park zijn naam dankt) en laag, schaduwrijk en zonnig. Geen wonder dat veel liefhebbers beelden met hun camera vastleggen om later nog eens na te kunnen genieten. En uiteraard zorgt die variatie ook voor heel veel leven in het park! 

Natuurlijk kun je al dat moois ook op een andere manier ‘vastleggen’: in een gedicht. Stichting Bultparkcomité organiseert, samen met Dorée de Kruijk van de Gedichtenmuur, een wedstrijd voor middelbare scholieren met als onderwerp: ‘het Bultpark in gedichten’. Het gedicht mag maximaal 8 tot 10 regels lang zijn en, uiteraard, moet het duidelijk zijn dat het over het Bultpark gaat. De scholen worden benaderd door Dorée de Kruijk, iedere geïnteresseerde leerling krijgt een flyer met wedstrijdvoorwaarden.

Van iedere deelnemende school worden, door een deskundige jury,  de allermooiste drie tot vier gedichten gekozen. De gedichten van de winnaars worden op trespa bordjes gedrukt, uiteraard met vermelding van hun naam, en de bordjes worden op de rugleuningen van de banken in het Bultpark geschroefd. Zo ontstaat er een ‘poëtische route’ door het park en kijken de bezoekers na lezing misschien wel op een heel andere manier naar het park.