Nieuwsbrief verslagen

Nieuwsbrief januari 2017

Bewoners schenken boom

Soms wordt een boom, die je als klein boompje hebt gekocht, te groot voor je tuin. Dat was het geval met de amberboom (Liquidambar) in de tuin van de heer en mevrouw Kiburg in Lelystad.

Omzagen vonden ze zonde en terecht. Er werd contact gezocht met de gemeente en via de gemeente met Stichting Bultparkcomité. De boom was nog niet zo oud dat hij niet meer verplant kon worden en dus gingen Gerrit de Noord en Peter Kouwenhoven van Stichting Bultparkcomité, voorzien van een scherpe spade (en een bak hyacinten + een flesje wijn
voor de eigenaars van de boom) op pad. Snel was de boom gerooid.
Ed Seunninga van gemeente Lelystad had het gat op de nieuwe groeiplek al laten graven. Bovendien stonden ook de boompalen al op de goede plek.
Fantastisch die medewerking Ed!

Waar staat hij? De boom staat net over de Lange brug richting Kempenaar, na de dierenweide ‘de Knotwilg’, aan de rechterkant in de berm langs het fietspad. Wat een blikvanger zal dat zijn in de herfst:
de amberboom staat bekend om zijn schitterende herfstkleuren.

P1020842 (682x800)

Het “50 jaar” jaar

In 2017 bestaat Lelystad als plaats 50 jaar (als gemeente ‘pas’ 37 jaar, in 1980 werd Lelystad gemeente). Ter gelegenheid hiervan wil Stichting Bultparkcomité mensen die 50 jaar worden, bedrijven die 50 jaar bestaan en echtparen die 50 jaar getrouwd zijn in de gelegenheid stellen om een (of meer) boom (bomen) in het Bultpark te planten.

Er kan gekozen worden uit een paar (hoogstam) peren- of appelrassen. Belangstellenden betalen eenmalig 100 euro. Daarvoor krijgen ze een hoogstamboom (tussen de 4 en 5 meter hoog), twee boompalen, boomband en boomspijkers. Verder een bordje waar bijvoorbeeld de naam/namen van de schenker(s) en jaartallen op vermeld staan (maximaal ongeveer of exact 50 letters en cijfers).

Deze bordjes kunnen op de boompaal geschroefd worden. Er kunnen, ivm het onderhoud, geen voorwerpen op of in de grond naast de boom geplaatst worden.

In maart en in november zullen deze bomen geplant worden op twee feestelijke ‘boomplantdagen’. Men ontvangt daarvoor een uitnodiging, zelf planten is natuurlijk het leukste, hulp is aanwezig. Heb je belangstelling, laat het ons weten middels ons e-mailadres: info@bultparklelystad.nl. 

Belangstellenden ontvangen, uiteraard, te zijner tijd meer detailinformatie. Omdat het aantal bomen dat geplant kan worden, beperkt is, is het handig als je je zo snel mogelijk opgeeft als belangstellende.

appelboom